Vilt workshops


Vilt workshops.

Heb je iets te vieren? Wil je iemand in het zonnetje zetten? Geef een belevenis cadeau.

In ‘Het Pand’ in Bussum worden eenmalige viltworkshops gegeven.

Vilten voor groepjes tot 5 pers.

Een voorbeeld:

Om naar huis te gaan met een mooi werkstuk heb je minimaal drie uur nodig. Gebruik van de ruimte vier uur. Eventueel lunch of borreluurtje zelf verzorgen.

Onderwerpen; o.a. kussenovertrek, halssieraad, armband, bloem-corsage, kerstbal, wandtegel, klein tasje. Ook heel erg in trek is het maken van een mooie kerst of verjaardagskaart om te versturen naar een speciaal iemand. Mensen die al eerder hebben gevilt kunnen zelf hun ideeën met mij bespreken.

Inbegrepen bij de cursusprijs; Koffie, thee, materiaal en leskosten.

Prijs per groep.

Tot 5 pers; 120 €

Voor meer info ga naar contact en stel je vragen.

 

IMG_3281

Mijn eerste ervaring met vilt.

In mijn buurt is een atelier waar ik les nam in vilten. Er is een aanbod van 3 lessen van elk 3 uur met intensieve begeleiding. De docente is Tiny de Graaf, die alle materialen klaar heeft staan voor elke les. Aan een grote werktafel is er in die setting plaats voor maximaal 3 leerlingen plus de docente. De eerste les was nat vilten op een veldje van bubbel-plastic. Je kiest uit de wolvoorraad de kleuren waarmee je aan het werk wilt. Met plukken wol vorm je een compositie die door bewerking zal krimpen maar ook globaal het zelfde blijft.

Wat mij verraste was dat er sprake is van transparantie. Een dun vlies van roze over de grijze streep lucht, een sliertje wit over de blauwe golven. Ik voegde een streep donkerpaars toe aan de horizon. Bij de volgende les, het droog-vilten heb ik de donkere streep zo ver weg geprikt dat ik er tevreden mee was. Al met al een heel leuke ervaring.

Ankie Vytopil

 

20230425_155630