Wist je dat… over schilderen


In de ‘Wist Je Dat….’ rubriek wordt informatie gedeeld die interessant kan zijn voor iedereen die zich bezig houdt met schilderkunst.

Het maken van een mooie achtergrond met Acryl en alcohol is het begin van een ontdekkingsreis en kan je creativiteit een enorme oppepper geven. Hoe je dat doet?

fullsizeoutput_3782

Bouwstenen voor een boeiende aquarel.

Aquarelleren is niet de gemakkelijkste techniek. Hoe breng je meer van jezelf in je werk? Hoe ontwikkel je een eigen handschrift? Er is nu een heel goede methode ontwikkeld om je verder te helpen.

Atelier van Vegchel heeft een losbladig systeem ontwikkeld. Een handleiding met 30 kaarten en opdrachten, compleet met standaard. Wil je de cursus digitaal? dat kan. Ga voor meer info naar

 

  • fullsizeoutput_4244
  • IMG_2567
  • IMG_0283

Voor hen die schilderen met water-mengbare olieverf heb ik een tip.

Over dit medium is een boek uitgekomen van Bob Tomanovic. Hoewel het behoorlijk commercieel is opgezet ben ik toch zeer onder de indruk van zijn tips. Het boek geeft veel inzicht in het gebruik van verschillende mediums zoals lijnolie, aquapasto in combinatie met wassingen en het combineren van acryl en water-mengbare olieverf. Ik heb al enkele tips uitgeprobeerd. Alles wordt helder beschreven.

Ik heb het experiment aquarelleren met olieverf  op voorbewerkt papier met mooie resultaten afgerond en vind dat de kleuren onwaarschijnlijk krachtig zijn terwijl het geheel er blijft uitzien als een aquarel.

Kortom een geweldig boek. Een must have voor de creative geest die wil experimenteren. Voor nog meer info kan men zich inschrijven op de Facebook site; AncoraAqua.

Alles over Water-mengbare Olieverf. door S.B. Tomanovic

Hieronder een videofilmpje over zijn nat-in-nat techniek.

Alle bijgaande foto’s van mijn schilderijen zijn geschilderd in water-mengbare olieverf. Hier zie je dat dit medium ook heel geschikt is voor de fijnschilder-methode.

  • fullsizeoutput_d37
  • IMG_2558
  • fullsizeoutput_e97

Om verschillende schildertechnieken onder de knie te krijgen heeft het mij geholpen om werk van mijn favoriete schilders na te schilderen.

Eén van mijn favoriete schilders is Georgia O’Keeffe.

 

  • Unknown-1
  • images-2
  • Unknown

Delen