Met het oog op kunst


“Met het oog op kunst”  is een rubriek waarin info wordt gedeeld over exposities, evenementen en kunstbeurzen die ik heb bezocht of zal gaan bezoeken. Ook  worden af en toe leestips gegeven. Deze rubriek zal dus steeds worden opgeschoond en aangevuld.

Elke definitie van kunst is cultuurspecifiek en tijdgebonden. Daarom betekent kunst voor iedereen wat anders. We hebben in Nederland  mooie, toonaangevende musea. Omdat mijn voorkeur voornamelijk uitgaan naar kunst aan de muur beperk ik mij daartoe in Nederlandse musea.

  • fullsizeoutput_4cb7
  • IMG_3991
  • IMG_7877

In het Singer museum in Laren is vanaf 14 Januari de tentoonstelling Van Barbizon tot Bergen te zien. Voor de frequente bezoeker wellicht minder interessant omdat het gaat om werken uit eigen collectie.

In dezelfde tijd vindt ook; ‘Spiegel van de ziel’ plaats. Dit in samenwerking met het Rijks museum. Kunstenaars die de kijker een blik in hun ziel gunnen. Van Toorop tot Mondriaan. Ik ben benieuwd.

14 Januari tot 10 Mei 2020

 

Voor meer info; ga naar

 

IMG_7557

Het Textielmuseum in Tilburg heeft een interessante expositie over de symboliek in kunst met betrekking tot de niet kleuren zwart en wit.

De expo laat zien hoe kunstenaars de symbolische betekenis van wit en zwart, licht en donker naar hun hand zetten.

Deze tentoonstelling is te zien tot 1 Maart 2020

 

IMG_3977

Tot 6 Mei laat Museum De Fundatie in Zwolle het publiek kennis maken met vier schilders uit Leipzig. Deze schilders zijn alle vier op een heel eigen manier bezig om de schilderkunst een extra dimensie te geven. En dat in deze tijd waarin je zou denken dat er niets meer aan de schilderkunst is toe te voegen. Zeer de moeite waard om deze tentoonstelling te bezoeken. 

CRUX heet de tentoonstelling. Op de foto’s  werken van Martin Kobe en Mirjam Volker.
voor meer info ga naar:

IMG_6644
IMG_6643

STEAL LIKE AN ARTIST

Een zeer lezenswaardig boekje van Austin Kleon.

Het is verkrijgbaar in meerdere musea-shops en leest gemakkelijk weg. Je vindt er veel tips en trucks die je creativiteit kunnen verhogen Veel van wat daar wordt vertelt pas ik al jaren toe. De overkoepelende boodschap is: Wees een spelende ziel, Wees kritisch op je werk maar blijf experimenteren. Kunst maak je in hoofdzaak voor jezelf. Erwin Olaf heb ik eens horen zeggen: fijn als anderen het goed vinden maar de voldoening voor de kunstenaar ligt in het maakproces.

IMG_6685

Delen