Met het oog op kunst


“Met het oog op kunst”  is een rubriek waarin info wordt gedeeld over exposities, evenementen en kunstbeurzen die ik heb bezocht of zal gaan bezoeken. Ook  worden af en toe leestips gegeven. Deze rubriek zal dus steeds worden bijgewerkt.

Elke definitie van kunst is cultuurspecifiek en tijdgebonden. Daarom betekent kunst voor iedereen wat anders. We hebben in Nederland  mooie, toonaangevende musea. Omdat mijn voorkeur voornamelijk uitgaan naar kunst aan de muur beperk ik mij daartoe in Nederlandse musea.

  • fullsizeoutput_4cb7
  • IMG_3991
  • IMG_7877

Van 17 Augustus tot 28 November 2021 zal in het Singermuseum in Laren weer een super interessante tentoonstelling worden verzorgd. Om maar een paar grote namen te noemen; Picasso, Mondriaan, Klee. 

Voor meer info; ga naar

IMG_9401

Museum De Fundatie in Zwolle laat het nieuwste werk van Jeroen Krabbé zien. Schilderijen die tot stand zijn gekomen in de eenzaamheid van de lockdown.

Van een geheel andere orde zijn de werken van de Koreaanse Chae Eun Rhee.

Het Drents Museum in Assen heeft tot 3 Okt. een schitterende tentoonstelling van het werk van de Zuid Afrikaanse Schilder Deborah Poynton.

Adembenemend zoals zij kan schilderen.

In haar realistische schildermethode staat zij voor mij aan de top

Ook vanaf 8 Okt. tot 27 Maart 2022 Viva La Frida. Haar levensweg alleen al is zo boeiend en heeft zoveel ups en downs gekend dat ik benieuwd ben naar haar werk.

  • IMG_1879
  • IMG_1882

Hier zie je enkele close-ups van het ‘larger than life’ werk van Deborah Poynton

Delen