Met het oog op kunst


“Met het oog op kunst”  is een rubriek waarin info wordt gedeeld over exposities, evenementen en kunstbeurzen die ik heb bezocht of zal gaan bezoeken. Ook worden af en toe leestips gegeven. Deze rubriek zal dus steeds worden bijgewerkt.

IMG_9401

In Museum De Fundatie in Zwolle is onder de titel ‘Nature Talks’ een expo te zien van studenten van de Hogeschool voor de kunsten in Utrecht.

Kunst en design waarin de mens niet centraal staat. Tot 21 Augustus 2022

 

In Het Drents Museum in Assen

Sam Drukker heeft, in de 40 jaar dat hij kunstenaar is, de mens geschilderd in al zijn facetten.

100 zelfportretten worden getoond. De moeite waard om te bekijken hoe die zelfportretten van elkaar verschillen. Tot 17 Juli.

Daarna o.a. ‘Unlimited’ Zelfportretten uit eigen collectie tot 4 Sept. 2022

In het Groninger museum is een zeer interessante en vrolijke tentoonstelling over kleur en wat dat met je doet. wat was de betekenis van rood in het verleden en hoe kijken we er nu tegenaan. Ook de niet kleuren zwart en wit komen aan bod.Tot 8 Januari 2023.

Het Kunstmuseum in Den Haag heeft me weer strek verrast.

Genoten van werk van Alphonse Mucha. Een rasechte Art Nouveau Artist. veel inspiratie opgedaan, vooral over zijn kleurgebruik. Te zien tot 28 Aug. 2022.

Ook als er geen mogelijkheden zijn om het museum te bezoeken kun je op de site mooie filmpjes bekijken over het indrukwekkende werk van Jacoba van Heemskerck.

IMG_2711

Delen