Biografie en Open Atelier


Naam:Tiny de Graaf
Nationaliteit:Nederlandse
Domicilie:Nederland, Bussum
Opleiding:BTEC Foundation Studies Art and Design, Colchester Institute, England.
Lid:IFA; International Feltmakers Association
Lid:The International Guild of silk painters.
Werk opgenomen in:The International Guild of silk painters.
Werk opgenomen inWorld Felt Art, Textiellink 2016

¬†Viltstudio in Altea, Spanje tot eind November 2018. Hierna verhuist het viltatelier naar het nieuwe vilt en schilder atelier Oosteinde 3, Bussum. Verhuur van werkplekken per dagdeel voor vrij schilderen en voor het geven van workshops. Ga naar ‘Contact’ op deze site en stel je vraag. Vanaf December elke maandag tussen 15 en 17 uur open atelier. Kom binnen en bekijk mijn werk. Welkom.

  • File_010
  • File_003
  • IMG_9109
  • IMG_1935

Statement Over Vilten Met kleur en lijnenspel probeer ik zowel de gewenste sfeer op te roepen alsook de juiste balans in de compositie te vinden. Geen fotografische weergave maar een artistieke impressie waarbij mijn eigen esthetische waarden van doorslaggevende betekenis zijn. Soms werk ik met pure, door de natuur zelf gekleurde dierenvachten en ontstaat er een abstract in natuurlijke tinten. Dan weer wordt de ondergaande zon in romantische roden vertaald. Of ik betrek de omgeving waar het wandkleed zal komen te hangen er bij en pas kleuren, ontwerp en afmetingen daarop aan. De tactiele en geluiddempende eigenschappen van wol lenen zich bij uitstek voor decoratieve doeleinden maar dit is voor mij geen uitgangspunt. Veeleer is het een uitdaging om de eeuwenoude vilttechnieken uit te breiden en te combineren met hedendaagse materialen en nu geldende artistieke inzichten.

Over schilderen Omdat voor mij het medium waarin ik werk ondergeschikt is aan wat ik wil uitbeelden ben ik niet in een hokje te plaatsen. Ik ben geen aquarellist of olieverf schilder. Ook hier is de artistieke kwaliteit van mijn werk van doorslaggevende betekenis. Het is mijn wens om in de toekomst verschillende media te onderzoeken en samen te voegen waardoor er nieuwe manieren kunnen ontstaan om je in uit te drukken.

fullsizeoutput_161b

Atelier: Het Pand

Atelier: Het Pand

Het nieuwe ruime atelier “Het Pand.” Oosteinde 3 in Bussum. Hier zal ik de mogelijkheid benutten om beide disciplines vilt en schilderwerk met elkaar te verbinden en zo laten zien hoe deze technieken nieuwe wegen kunnen openen voor kunstenaars van de toekomst.