Wist je dat…. over vilten


In deze rubriek zal ik van tijd tot tijd wetenswaardigheden delen die interessant zijn voor viltkunstenaars.

Er is een Facebook site voor mensen die een passie hebben voor vilten. Daarop kun jij je viltkunst tonen. ‘Viltvrienden’ is een besloten club waarvan je eerst lid moet worden.

Hieronder is een link geplaatst die verwijst naar een filmpje van Sarah Vaci. Sarah is een zeer begaafde wolkunstenaar. Met haar punch-naald weet zij prachtige, ontroerende portretten te maken van mens en dier.

 

Dat vilten van grote lappen stof, zoals vloerkleden geen sinecure is kun je zien op onderstaande video.

 

Hieronder vinden jullie een filmpje van Martina Schuhmann. Zij maakt prachtige vloerkleden en kussenovertrekken van vilten ‘keitjes’.

De bijgaande foto is uit eigen collectie. Ook ik heb al heel wat keitjes gevild. Je kunt op deze manier heel veel leuke kleine cadeautjes maken, variërend van speldenkussen en sieraden tot popjes, Je kunt er mooie omhulsels mee maken voor bloemenvazen of potten. Hele leuke reacties krijg je als je een steen vilt die er uitziet als een steen.

 

  • IMG_9601
  • IMG_0471
  • IMG_0455
  • IMG_4374

Nog een origineel  cadeautje om zelf te maken.

Een fotolijstje. alles kun je zelf aanpassen, de afmetingen de kleuren en ook het design is helemaal om zelf te ontwerpen. Er worden een tiental kleuren naaldvilt op elkaar gelegd en stevig aan elkaar vast gevilt waarna je het design maakt.  Zorg dat je een vlijmscherp stanleymes hebt en een stalen lineaal.

Delen