Biografie


Naam:Tiny de Graaf
Nationaliteit:Nederlandse
Domicilie:Nederland, Bussum
Opleiding:BTEC
Foundation Studies Art and Design, Colchester Institute, England.
Lid:IFA; International Feltmakers Association
Lid:The International Guild of silk painters.
Werk opgenomen in:The International Guild of silk painters.
Werk opgenomen inWorld Felt Art, Textiellink 2016

 

Viltstudio en workshops in Altea, Spanje tot eind 2018. Hierna verhuist het viltatelier naar mijn nieuwe vilt en schilder atelier in Bussum.

 

 

 

  • File_010
  • File_003
  • fullsizeoutput_37a9
  • IMG_9109

Over Vilt

Met kleur en lijnenspel probeer ik zowel de gewenste sfeer op te roepen alsook de juiste balans in de compositie te vinden.
Geen fotografische weergave maar een artistieke impressie waarbij mijn eigen esthetische waarden van doorslaggevende betekenis zijn.
Soms werk ik met pure, door de natuur zelf gekleurde dierenvachten en ontstaat er een abstract in natuurlijke tinten.
Dan weer wordt de ondergaande zon in romantische roden vertaald. Of ik betrek de omgeving waar het wandkleed zal komen te hangen er bij en pas kleuren, ontwerp en afmetingen daarop aan.

De tactiele en geluiddempende eigenschappen van wol lenen zich bij uitstek voor decoratieve doeleinden maar dit is voor mij nooit een uitgangspunt.
Veeleer is het een uitdaging om de eeuwenoude vilttechnieken uit te breiden en te combineren met hedendaagse materialen en nu geldende artistieke inzichten.

Het is mijn ambitie om door experimenteel onderzoek steeds boeiender resultaten te verkrijgen en door het organiseren van workshops probeer ik deze prachtige technieken door te geven aan volgende generaties.

Het idee om mijn pasteltekeningen te vertalen in wollen wandkleden is gaandeweg ontstaan en bleek een bron van onvermoede mogelijkheden.
Vooral het zelf eerst verven van naaldvilt, zijde en fluweel dat daarna wordt verwerkt, staat nog in de kinderschoenen maar is zeer de moeite waard om verder te onderzoeken.

Door het bestuderen van het werk van andere kunstenaars, waarvan de schilder Georgia O ’Keeffe en de fotograaf Karl Blossfeldt mijn grote voorbeelden zijn, heb ik extra kennis opgedaan over compositie en balans. Ook zal behalve het samenwerken met andere kunstenaars, het bezoeken van musea en kunstgalerieën altijd een welkome bron van informatie blijven.

 

Over schilderen

Het is een uitdaging om schilder-technisch uitmuntend werk te leveren. Omdat voor mij het medium waarin ik werk ondergeschikt is aan wat ik wil uitbeelden ben ik niet in een hokje te plaatsen. Ik ben geen aquarellist of olieverf schilder.

Ook hier is de artistieke kwaliteit van mijn werk van doorslaggevende betekenis. Het is mijn wens om in de toekomst verschillende media te onderzoeken en samen te voegen waardoor er nieuwe manieren kunnen ontstaan om zich in uit te drukken.

fullsizeoutput_161b

Atelier Oranjebloesem

Atelier Oranjebloesem

Het viltatelier in Spanje wordt gebruikt voor workshops en viltvakanties. Het is mogelijk om met een groep van maximaal vijf personen een workshop te boeken om de eerste beginselen van het nat-vilten onder de knie te krijgen. Een kussenovertrek of schilderij van die afmetingen is de eerste kennismaking.

Ook voor gevorderde viltkunstenaars zijn er mogelijkheden.

Heb je belangstelling?  Neem contact op.

Atelier Het Pand

Atelier Het Pand

Er wordt met man en macht gewerkt aan mijn nieuwe ruime atelier “Het Pand.” Oosteinde 3 in Bussum waar ik op termijn mijn artistieke onderkomen zal hebben. Hier hoop ik dan eindelijk de mogelijkheid te hebben om beide disciplines vilt en schilderwerk met elkaar te verbinden en zo te laten zien hoe deze technieken nieuwe wegen kunnen openen voor de kunstenaars van de toekomst.

De opening van “Het Pand” zal nog even op zich moeten laten wachten. Zodra de datum bekent is volgt de info op deze site. Als je een berichtje in je mailbox wilt geef dan je adres door via de contactbutton.